Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2021 17:11 - Елегантният танц между накит и идентичност
Автор: dianabercheva Категория: Лични дневници   
Прочетен: 498 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Всички обичаме бижута. Историята на накитите е хилядолетна. Хората винаги са имали усет към красивото и още в древността са създавали и носили изящни накити. Най-старото намерено бижу е  направено от 100 000- годишни мъниста и е изработено от черупка на мида.

         В миналото накитите са били до голяма степен символ на висока класа, аристократизъм, а също и  защита.
И днес аксесоарите продължават да бъдат желана и интересна част от нашето битие. Добър пример за това са моите ръчно-изработени бижута от полускъпоценни камъни, оставили своя отпечатък в света на модата в България, Гърция, Франция, Норвегия, Италия, Америка, Сеул и Русия. Всяко едно от тях е уникат и носи моят личен дизайнерски компонент и допир.

         Всяка дама, независимо, от коя част на континента е търси в накита красота, удобство, шик, индивидуалният почерк на автора,  доза дързост и дори усещане за усмивки.

         За мен, аксесоарите са един от символите на свободата. Чрез тях можеш да заявиш себе си, своята уникалност и неповторимост. Някои избират атрактивни, масвни и ярки бижута, с които няма как да останат незабелязани, друи са склонни към ефирни, нежни елементи. Така, всеки е свободен сам да създаде своята връзка с аксесоарите. Но при всички случаи липсва ли бижуто, то е все едно платното на художника да е празно.

         Характерно за бижутата от полускъпоценни и скъпоценни камъни е, че кристалите от които са направени се адаптират към нас, така както ние към тях. И точно това е изключително силно изразено във всяко едно произведение от богатата ми колекция – те са създадени да се слеят с този, който ги носи, независимо от повода.

         Връзката между аксесоар и идентичност ми дава пространство за експерименти и нови преживявания. Важно е да отбележа, че всички бижута, които създавам и които вие носите са с характер и своеобразен, собствен стил. Те са участници в танца с индивидуалността на дамата, която ще ги носи. Когато вие сте ефирни и те са ефирни, когато решите да сте смела и те го поемат риска наравно с вас.

         Винаги съм създавала доста стилово-разчупени модели. То е защото всеки аксесоар е като ново запознанство. Кристалите, които използвам се съчетават прекрасно с различни тоалети и стилове и са особено експресивни, без значение дали цветовете на облеклото са меки и приглушени или контрастират. Нежният допир до моите накити създава чувство на комфорт, както и забавлява със своите гладкост, кристална структура или релеф.

         Ако все още имате съмнения и не сте се запознавали отблизо с колиета,обеци, гривни или други аксесоари от полускъпоценните камъни в моята колекция, то ви каня да откриете персоналните изделия на Diana Bercheva - Unique handmade jewelry и да разберете в какъв такт е вашият личен танц с аксесоарите.

 

Диана Берчева





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dianabercheva
Категория: Лични дневници
Прочетен: 462162
Постинги: 559
Коментари: 68
Гласове: 646
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930