Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2021 14:11 - Приказният звън на гривните
Автор: dianabercheva Категория: Лични дневници   
Прочетен: 197 Коментари: 0 Гласове:
1



 image

Обичате ли гривни?… Аз ги обожавам! И никога не се задоволявам само с една. Колкото повече са на ръката ми, толкова по-развихрена, безгрижна, магична и екзотична се усещам.
Обожавам звука от подрънкването им една в друга. Особено ме радва фактът, че модните гривни продължават основната тенденция от миналата година – масивността. Щастлива съм също, че гривните от сребро и полускъпоценни камъни са на първо място по предпочитание, защото освен красиви, те дават енергия, за която вероятно някои не подозират.
Сложете гривна от полускъпоценни камъни и ще засилите връзката между Космоса и самите себе си.
Гривните носят своето символично послание и в отделните държави то е различно. Например в Индия броят на носените от една жена гривни, показва дали тя е омъжена или не. Не случайно в древен Египет, който е родина на гривните, египтянките носели гривни около китките на ръцете си, но и в горната част при рамото. За тях те били символ на късмет и вяра в идните дни, предпазвали ги от зли сили, врагове, напасти и болести. Днес гривните са предимно аксесоар към цялостния завършек на визията ни. Може да бъдат изработени от различни материали като дърво, сребро, злато, пластмаса, камъни, стъклени мъниста и какво ли още не. Превърнали са се едновременно и в модна тенденция, и в обект на колекциониране от туристи. Подходящи са за подарък на представители и на двата пола и в млада, и в по-зряла възраст. Освен бижу, гривната може да е отличителен знак на партита, дискотеки, концерти и т.н. Някои ги носят като амулет, който предпазва от зло, прогонващ негативното настроение. Предпочитан аксесоар са предимно от хората с млад и бодър дух. Едни от най-актуалните гривни в момента, са изработени от полускъпоценни камъни с прибавени между тях метални елементи, както и такива – съчетание между полускъпоценни камъчета, керамика, метал и текстил. Аз ги наричам "гривни с послание", защото всеки скъпоценен или полускъпоценен камък има своя символика. Особено актуално е да вмъкнете една такава гривна сред множество сребърни или кожени гривни върху китката на ръката си. Акцентът е изключително оригинален и авангарден. Този тип гривни могат да бъдат перфектно допълнение, както в ежедневието, така и при официални поводи. Именно, заради съчетаните в тях различни материали и цветове, те са оригинални и предпочитани, пропити с въображение и артистизъм.
Гривните от полускъпоценни камъни са както моден аксесоар, така и носител на духовна сила.
Стилът, дизайнът и цветът на гривната имат своя символика и определено значение. Вплетените в тях камъни и кристали имат оздравителна сила и влияят на духовното единство на притежателя.
Разбрала съм, че не можем да променим живота, е поне не целия, но можем да променим своя вътрешен свят. Аз гарантирам, че една такава пъстротийка ще ви накара да се усетите по-витални, по-добри, балансирани и сензитивни. Ще засилите позитивните си вибрации, ще хармонизирате енергиите и по един оригинален начин, ще си създадете усещането за модерна естетика.

Диана Берчева





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dianabercheva
Категория: Лични дневници
Прочетен: 460844
Постинги: 559
Коментари: 68
Гласове: 646
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031