Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2019 23:50 - Изборът на бижу е избор за добро настроение
Автор: dianabercheva Категория: Лични дневници   
Прочетен: 527 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 02.03.2020 13:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Днес бижутата присъстват неизменно в ежедневието ни. Всяка дама иска да изглежда екстравагантна, красива и очарователна по всяко време. Желае да подчертае своята  женственост и чар, изразявайки се именно чрез тях. Някои, до толкова се чувстват идентични с тях та дори спят с бижутата си. Накитите ни карат да се чувстваме някак по-специални, подчертават индивидуалността ни. Въпреки това пренатрупването не е желателно. Небрежно облекло, съчетано с гривна и обеци са напълно достатъчни за да изглеждаме превъзходно.

 Почти всеки дизайнер на бижута създава творенията си така, че да са подходящи за всякакви събития. Накитите вече не се създават с мисълта да бъдат използвани само веднъж, по определен повод. Целта е творенията да бъдат виждани и носени многократно.

 Смесването на стилове, форми, материали и големини, лично за мен е най-голямото предизвикателство в изработката на накити. Същото е и по отношение съчетаване на цветовете – невъзможни съчетания няма. Едно неприемливо цветово съчетание за един, може да се окаже идеално решение за друг. Светът е шарен, а в него разноцветни са, както хората така и вкусовете.

 Лично аз препоръчвам носенето на украшения, за които се приема, че зареждат организма с енергия от природата. А именно тези от благородни метали, скъпоценни и полускъпоценни камъни. Те съдържат в себе си селектирани кристали според принципа на холистичната медицина. В моята колекция всеки модел е индивидуален, носещ свой енергиен заряд, който помага на притежателя си със своята специфична лечебна и енергийна сила, зареждащ със здраве и късмет, проводник на хармония и баланс. Естествените минерали са изключително актуални днес именно поради тези си свойства.

 Мнозина смятат, че цветът на камъните в ювелирните произведения трябва да съответства на очите или на облеклото. Напоследък обаче това изобщо не е задължително. Сами направете своят избор! Може просто да предпочетете камъче според зодията си или да се съобразите с актуалните модни тенденции. Много дами избират своето бижу със скъпоценен и полускъпоценен камък, ръководейки се от зодиакалният си знак.  Така те подсилват своята вътрешна хармония. Холистиката приема, че ако докоснеш верният кристал - ще оздравееш, ако го погалиш - ще заблестиш.

 Предназначението на аксесоарите е да се почувстваме специални, различни и красиви, да ни е удобно и да сме в  хармония с това, което носим. И именно бижутерът е този, който ще предложи своите варианти, за да може всеки от нас да направи своя избор, да допълни и оцвети ежедневието си.

 
 Диана Берчева

 





Гласувай:
3



1. alfey - Статията е изпипана, както един ...
19.06.2019 17:25
Статията е изпипана, както един експерт може да го направи. И аз късно открих блога ти, Диана и съм наистина впечатлен. Имаш познания за кристалите, за цветовете и разбира се, за твоята тясна специалност - ювелирните изделия - накити, аксесоари и др. Едно време като живяхме в Индия много използвахме накити, гирлянди. достатъчно е да отвориш www.krishna за да се убедиш в това. В Египет също използвахме различни атрибути, особено при религиозни ритуали. В Израел - по-малко, а сета сякаш само определен процент жени използват накити и аксесоари. Нека не забравяме, че това което носим постоянно - брошки, талисмани, пръстени, колиета, гривни и др. са акумулатори на прана и психична енергия. Ние не винаги имаме достатъчно енергия и можем да ползваме тези вещи като резерв, енергиен ресурс. това малко хора го знаят, н о подсъзнателно, интуитивно си служат с тях. Законът работи, но ако вярваш в това, тогава действието е много по-силно. За някои е по-подходящо сребро вместо злато, за други полускъпоценни камъни, според зодията, пътят на живота, душевния стремеж или скритото "Аз". това е цяла наука. По-нататък ще ти пратя информация по въпроса. С обич: Н.Н.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dianabercheva
Категория: Лични дневници
Прочетен: 460847
Постинги: 559
Коментари: 68
Гласове: 646
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031