Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2018 19:15 - Поверия за пръстените
Автор: dianabercheva Категория: Лични дневници   
Прочетен: 642 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 

Според народните поверия, наследени от предците ни, пръстенът има мощна магическа сила. Той може да ви предпази от лошотии и да ви помигне в разрешаването на сложни жизнени проблеми. Смятало се е, че този накит привлича любовта и късмета, пази от недоброжелатели и завистници.

Ако пръстенът се предава от поколение на поколение, той носи родова сила. Такова бижу не трябва да се дава на човек, който няма роднинска връзка с миналите му притежатели. Ако се окаже в чужди ръце, пръстенът може да му донесе неприятности.

Ако сте наследили пръстен от починал човек, преди да го сложите на ръката си, трябва да го осветите в църква.

Намерен пръстен също не е за препоръчване да носите. Той е натоварен с чужда енергия, която може да окаже негативно влияние върху живота ви.

Голямо значение се отдава на годежните пръстени. Има народно вярване, според което не трябва да давате на никого да слага годежния ви пръстен, иначе семейният ви живот ще стане непоносим. Ако загубите халката си, това предвещава трудности или раздяла с любимия човек. Ако по време на сватбената церемония пръстенът ви падне, това е много лоша полочба. Отдавна се смята, че това е предизвестие за скорошен развод или смърт на един от съпрузите.

Ако вземете стари халки и ги претопите, изработвайки свои, то това може да донесе на новото семейство беди и болести. Най-добре е да вземете материал, който не е бил утежнен с чужди емоции.

Благополучие в семейния живот на младоженците ще донесе пръстен, който е даден от родителите. Но само в случай , че те са доживели сребърна сватба.

Смята се, че сватбените пръстени ще донесат късмет и благополучие на младоженците само ако бъдат направени от злато.

*Не носете пръстени с драскотини и недостатъци. Пръстенът, който е загубил своя красив вид, губи и силата си. Това означава, че такова украшение, не може да ви донесе нищо добро, затова е по-добре да се избавите от него.
*Не поставяйте сватбената си халка върху ръкавица, тъй като това ще донесе нещастие в съпружеския ви живот.
*След развода не трябва да носите халката си, иначе завинаги можете да останете сами.

 




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dianabercheva
Категория: Лични дневници
Прочетен: 460830
Постинги: 559
Коментари: 68
Гласове: 646
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031