Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2017 20:01 - Кристалите и тяхното противодейтсвие при депресивни състояния
Автор: dianabercheva Категория: Лични дневници   
Прочетен: 662 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 30.06.2017 20:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

В днешно време все по-разпространени сред хората стават безпричинните на пръв поглед безпокойства и други невротични състояния, които продължават месеци наред. В тези случаи обикновено се прибягва до медикаментозно лечение. Практика в много случаи е лечението да е съпроводено от използването на минерали и кристали. За да се отпуши пътят на чистата енергия в чакрите е необходимо да се поляризират наличията на вредни вибрации във фините канали, биополе, чакри. Ето и минералите и кристалите, които съдействат за това и начините за тяхното използване:

Опушен кварц - предотвратява състояния на стрес и паника. След силен стрес, притеснения и напрежение масажирайте с него дланите на двете си ръце. Масажът с него спомага за успокояване на душевното състояние.  След употреба, подложете камъка под течаща вода.

Содалит е един от най-големите врагове на депресията. При състояние на депресия, поставяйте сутрин и вечер за по 15 мин. върху третото око. Последователно поставян върху третото око и гърленият център действа успокояващо и хармонизиращо на вегитативната нервна система и на щитовидната жлеза. Държан в ръка, въздейства стимулиращо и върху функциите на всички жлези. Тази терапия може да се редува с масаж на дланите с аметист или планински кристал. При такъв масаж, минералът успокоява нервната система, стимулира мисловният процес и творческата енергия, съдейства за постигане на душевно равновесие. Много подходящ за хора с холеричен темперамент. След употреба се измива под течаща вода.

Розовият кварц успокоява връхлитащата свръх енергия. Масажирайте няколко пъти на ден линията на ходилото, между четвъртият пръст и петата. Тази терапия се прилага и при паническо разстройство, като се допълва с масаж на дланите.  Проблеми със страхови неврози се отстраняват чрез продължително контактуване с минерала през деня, след което вечер се поставя под възглавницата.  Розовият кварц разгръща най-добре своята енергия, когато се постави в средата на стаята. Той е камъкът който елиминира най-добре облъчването от вредни лъчи. Поставен върху монитора облекчава очната преумора и  спомага за избягване на главоболието. Положен до възглавницата елиминира вредните енергийни полета.  При масажиране на дланите минерала подобрява кръвообращението в целият организъм. След използване се измива с течаща вода.

Цитрин - Положен върху слънчевият сплит оказва благотворно влияние върху нервната система и въздейства положително на стомаха, дванайсетопръстника  и панкреаса. Помага срещу образуването на газове  - всяка вечер преди заспиване се поставя за 20 мин. върху слънчевия сплит а пъпната чакра се налага с кафяво-червен яспис.  Прогонва кошмарни мисли, стимулира оптимизъм и елеминира депресиите и стреса.  След употреба цитринът се измива под течаща вода. Разгръща силата си най-добре при контакт с кожата.

Авантюрин - защитава от състояния на страх, ако се държи продължително в ръка всеки ден. Поставен върху областта на сърцето  стимулира релаксацията. Преди употреба минералът се измива.  Оставя се да изсъхне без да се бърше.

Тигрово око -  стимулира очистването очистването на бронхите при тютюнопушене, при употреба на психотропни вещества, опиати, силни психомедикаменти, когато се постави между слънчевият сплит и гръдната кост. Тази терапия активира белите дробове и служи за преодоляване на вредните  енергии. При стрес се масажират слепоочията с леко кръгови движения. Поставен върху черният дроб активира изхвърлянето на вредни вещества. Тигровото око действа срещу депресии и повишава концентрацията. Преди и след употреба се измива с течаща вода.

Аметист - има изключително силно положително въздействие при стрес, паника, фобии и напрегнатост. При допир с него отпуска нервите и ги стабилизира. При силно напрежение или болки в главата периодично се поставя върху третото око и се масажират слепоочията. Тази терапия, изпълнявана редовно сутрин и вечер осигурява през деня ясна мисъл а през нощта-здрав сън. Необходимо е периодично да се поставя под течаща топла вода.

Планински кристал - Действа благотворно и стимулиращо върху целият организъм. Може да се съчетава с всички минерали. Поставян профилактично, всеки ден - сутрин и вечер за по 10 мин върху сърдечният енергиен център гарантира душевно равновесие. Държан в ръка успокоява при стресови ситуации. Магнитните му трептения привеждат в хармония  жизнената енергия на хората около него. Съвършената му кристална решетка осигурява мощна защита от негативни енергии на мястото, където е поставен.  Той е един от най-силните  минерали, за опазване от биоинтервенции. Положен върху челният енергиен център елиминира видения и натрапчиви мисли. След използване за терапия се измива с вода и се поставя да изсъхне на слънце. Също така се препоръчва сутрин, обед  и вечер преди лягане да направите кръг със минералите и кристалите, които разполагате и да положите краката си в него. При седнало положение да бъдете в по-широк кръг.

Диана Берчева

Информацията е взаимствана от материал на Красимир Куртев - експерт по езотерика на минерали и кристали и правилно хармонизиране.Фен шуи мастер в областта на минералолечението.




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dianabercheva
Категория: Лични дневници
Прочетен: 461811
Постинги: 559
Коментари: 68
Гласове: 646
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930